گوناگون

برای آبله مرغان چی بخوریم

آبله مرغان چه درمان خوراکی و دارویی دارد اینجا بخوانید

جنایی : آبله مرغان نوعی بیماری عفونی است که مخصوصا در کودکان بسیار شایع است و در اواخر بهار و تابستان شایع می شود.
هرچند برای آبله مرغان واکسن تولید شده و کودکان در برابر آن واکسینه می شوند اما احتمال ابتلای آنان همچنان وجود دارد.
آبله مرغان (chickenpox) یا واریسلا (varicella) یک عفونت ویروسی بسیار مسری است که توسط ویروس واریسلا زوستر (varicella zoster) ایجاد و به صورت بثورات خارش‌دار با تاول‌های پر از مایع روی صورت و بدن دیده می‌شود.

 

واریسلا برای کسانی که این بیماری را نداشته‌اند یا علیه آن واکسینه نشده‌اند بسیار مسری است. امروزه با واکسیناسیون می‌توان از بروز بیماری آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان جلوگیری کرد. واکسن روشی مطمئن و موثر برای پیش‌گیری از این بیماری محسوب می‌شود.
آبله‌مرغان یک بیماری هوابرد است که از طریق سرفه و عطسه فرد مبتلا به‌راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کند. دوره نهفتگی آن، ۱۰ تا ۲۱ روز است و پس از آن، بثورات، ظاهر می‌شوند. انتقال این بیماری به سایر افراد، از یک تا دو روز پیش از ظاهر شدن بثورات در فرد مبتلا تا زمانی که تمام ضایعات پوسته‌پوسته شوند، امکان‌پذیر است. ویروس همچنین ممکن است از طریق تماس با تاول‌ها منتشر شود. این بیماری معمولاً بر اساس علائم ظاهری بیمار، قابل تشخیص است. اما در موارد غیرمعمول می‌توان با انجام آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) از مایع تاول‌ها، ماهیت بیماری، تأیید شود. آبله‌مرغان معمولاً فقط یک بار در طول زندگی مبتلایان باعث بیماری می‌شود. البته ممکن است که عفونتی مجدد توسط این ویروس رخ دهد، اما عفونت مجدد، معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند.

 

از زمان معرفی واکسن آبله‌مرغان در سال ۱۹۹۵، تعداد موارد و عوارض ناشی از این بیماری به‌شدت کاهش یافته‌است. حدود ۷۰ تا ۹۰ درصد از افراد واکسینه‌شده، از ابتلا به این بیماری یا بروز وضعیت حاد آن محافظت می‌کند.

برای درمان آبله مرغان چه باید کرد

در اکثر موارد نیاز به درمان ضد ویروسی نیست و فقط درمان حمایتی انجام می‌شود که شامل تجویز آنتی‌هیستامین برای کاهش خارش یا تجویز استامینوفن برای کنترل تب می‌شود. بر اساس آخرین ویرایش کتاب مبانی طب کودکان نلسون، دو گروه سنی زیر یک‌سال و بالای ۱۳ سال، افرادی که به هر دلیل در حال استفاده از استروئید (برای مثال پردنیزولون) و همچنین افرادی که در حال مصرف آسپیرین هستند، نیاز به درمان ضدویروس (اسیکلوویر) دارند.
درمانی برای آبله، مرغان وجود ندارد، به جز استراحت و دادن داروها برای پایین آوردن تب و کاهش خارش.
برای پایین آوردن تب، می‌توان این کارها را انجام داد:
آب و مایعات فراوان بنوشید. می‌توانید یخ نیز بمکید.
با آب ولرم حمام کنید.
لباس‌های نازک و نخی به تن کنید و از لباس‌های زبر و گرم دوری کنید.
داروها را به موقع مصرف کنید.
در مورد افراد کوچک‌تر از ۲۰ سال، از آسپیرین استفاده نکنید.
مطالعات جدید نشان می‌دهند که مصرف هر نوع دارو از خانوادهٔ داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و سایر قرص‌های این خانواده در زمان ابتلا به بیماری آبله‌مرغان می‌تواند منجر به عفونت ثانویه یا آسیب به بافت شود.

239052 808 compressed

برای بهبود آبله مرغان چی بخوریم

بجز موارد دارویی که توصیه شد مصرف کنید برخی خوراکی ها هم می توان روند بهبود را تسریع کند. افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند باید از غذاهای سرخ شده، سنگین، فست فودها، بودار و محرک پرهیز کنند و بیشتر از مواد غذایی که دارای طبع خنک و معتدل هستند استفاده نمایید.
استفاده از عرق شاطره کاسنی، آب خرفه به همراه سکنجبین، انواع آش ها و سوپ ها، آب لیموشیرین، هندوانه، اسفرزه، آب سیب، خاک شیر، تخم شربتی به دلیل طبع خنک و معتدل آن موجب کاهش عوارض آبله مرغان، شستشوی معده و کاهش تب می شوند.
همچنین می توانید برای کاهش خارش پوست از مخلوط سدر و ماست به همراه شاتره و گل ختمی حدود یک ساعت بر روی پوست، موجب کاهش خارش و حساسیت در بزرگسالان می شود و همچنین استفاده از روغن شترمرغ، روغن بابونه یا عصاره آلوئه ورا می تواند موج از بین رفتن جای آبله مرغان در پوست می شود.

آبله مرغان چطور سرایت می کند

دلیل بیماری عفونت با ویروس واریسلا زوستر یک دی‌ان‌ای ویروس است. بیشترین شیوع آن در سن ۵ تا ۱۰ سالگی است. این ویروس عمدتاً از راه قطرات تنفسی ریز در هوا یا تماس با ضایعات پوستی، از فرد بیمار انتقال می‌یابد. بیماری بسیار مسری است. ویروس در وزیکول‌ها هم وجود دارد و بنابراین بیماری از ۲۴ ساعت قبل از پیدایش بثورات تا وقتی که ضایعات دلمه ببندد، مسری خواهد بود (بین ۷ تا ۸ روز). بیماری اغلب اوقات در زمستان و بهار دیده می‌شود. مبتلایان به آبله‌مرغان که بستری می‌شوند باید در اتاقی قرنطینه شوند تا از انتقال هوایی ویروس جلوگیری شود. دوره نهفتگی بیماری، ۲۱–۷ روز است.

آبله مرغان در بارداری

اگر مادر یک نوزاد قبل یا حین بارداری آبله‌مرغان گرفته باشد، کودک وی تا چندین ماه در برابر آبله‌مرغان ایمنی دارد اما این ایمنی در ۴ تا ۱۲ ماه پس از زایمان، کاهش پیدا می‌کند.

ارتباط آبله مرغان با زونا چیست

کودکان معمولاً طی ۷ تا ۱۰ روز بهبود می‌یابند اما در بزرگسالان، این مدت بیشتر است و احتمال بروز عوارض در آن‌ها بیشتر است. آبله‌مرغان معمولاً فقط یک بار در طول زندگی مبتلایان باعث بیماری می‌شود. البته ممکن است که عفونتی مجدد توسط این ویروس رخ دهد، اما عفونت مجدد، معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند.
پس از طی شدن سیر بیماری آبله‌مرغان، ویروس می‌تواند تا ۵۰ سال در بافت‌های عصبی بدن به‌صورت نهفته باقی می‌ماند (به‌طور مثال در ریشهٔ اعصاب نزدیک نخاع). این ویروس نهفته ممکن است سال‌ها بعد و در هر سنی، دوباره فعال شده و شکلی دیگر از این بیماری با نام زونا را ایجاد کند.

637322433543977307
عوارض آبله مرغان چیست

عفونت‌های ثانویهٔ باکتریایی بر روی تاول‌های آبله‌مرغان، شایع‌ترین عارضه پس از ابتلا به آبله‌مرغان است.
عفونت ویروسی چشم
آنسفالیت (به‌ندرت)
احتمال بروز زونا
باقی‌ماندن جای تاول‌ها که ممکن است تاول عفونی شود.
میوکاردیت (التهاب ماهیچه قلبی)
التهاب مفصل (به‌طور گذرا)
سینه‌پهلو (پنومونی)
نشانگان ری (به انگلیسی: Reye syndrome) در صورت مصرف آسپیرین وجود دارد
پریکاردیت، هپاتیت، گلومرولونفریت، اورکیت، زخم معده و عوارض نورولوژیک (عصبی) از عوارض دیگر بیماری هستند. سربلیت یا همان التهاب مخچه به واسطهٔ واکنش‌های ایمونولوژیک، یکی از عوارض نادر آبله‌مرغان است که بیمار دچار آتاکسی (اختلال در راه رفتن) می‌شود.

نکته : آنچه در بخش سلامت وبسایت جنایی منتشر می شود جنبه آگاهی رسانی دارد و برای درمان بیماری حتما از پزشک خود مشورت بگیرید.

3.3/5 - (3 امتیاز)

برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا